IUC Kalmar Län
 

Produktionslyftets Startprogram våren 2018

Att löpande förnya kräver att du och dina kollegor förmår samla styrkorna kring det som är viktigt. Avgörande är att ni investerar tid och kraft – och att ni uthålligt kan driva en linje! Välkommen till Produktionslyftets Startprogram i Kalmar län med start den 15 mars 2018.

I startprogrammet arbetar ni utifrån tema "Lean (effektivitet och förändringskraft)" tillsammans med ett antal andra företag, där Produktionslyftet bidrar med erfarna förändringsledare och experter. Ni kommer att få:

  • Insikter om "Lean (effektivitet och förändringskraft)"
  • Hjälp att identifiera era viktigaste utmaningar baserat på vad kunderna och era andra viktigaste intressenter förväntar sig
  • Verktyg och handledning för att samla fakta och bestämma nuläge
  • Inspiration från företag som gjort liknande resor
  • Hjälp att hitta prioriteringar för att välja fokus i företagets fortsatta utveckling.

Resultatet efter genomfört program kommer vara att ni har formulerat er framtidsbild för ett prioriterat område och har en idé om nästa steg, som ett avstamp för fortsatt utveckling av den egna verksamheten och förnyelseförmågan.

Mer info om upplägget, kostnad och hur du anmäler dig finns här

Fler artiklar

Är du en kommunikativ ekonom?

Har du haft ett brett ekonomiansvar tidigare och gillar ett omväxlande arbete med både rutinuppgifter och uppgifter av mer komplex karaktär? Då kan det här vara rätt tjänst för dig! Rollen som ekonomiansvarig är en bred roll, där du kommer att ha det övergripande ansvaret för ekonomin.

"SMED" i praktiken - 8 maj

"SMED" i praktiken - Halvering av ställtid - Trelleborg Sealing Solution AB, Kalmar. Presentationer, reflektion, erfarenhetsutbyte och frågestund. Välkomna!

Dag: Tisdag 8 maj 2018
Tid: 13.30-15.30
Plats: Trelleborg Sealing Solution, Franska vägen 18, Kalmar

Produktionslyftets Startprogram våren 2018

Att löpande förnya kräver att du och dina kollegor förmår samla styrkorna kring det som är viktigt. Avgörande är att ni investerar tid och kraft – och att ni uthålligt kan driva en linje! Välkommen till Produktionslyftets Startprogram i Kalmar län med start den 15 mars 2018.

Lean produktion 7,5 hp i Kalmar 2018/2019

IUC Kalmar Län erbjuder i samarbete med Produktionslyftet och Chalmers Professional Education en 7,5 hp utbildning i Lean produktion.

SIK - Smart Industri Kalmar län

Under hösten 2017 fick vi besked från ESF-rådet att socialfondsprojektet SIK hade blivit beviljat. Vi tilldelades 8,7 miljoner kronor från ESF-rådet som täcker 75 % av omslutningen, där resterande medfinansiering är de företag som anser att de har behov av kompetenshöjning hos sin befintliga personal och ledning.

Ta del av INDIGO - Industriell digitalisering i praktiken

Smart industri är Sveriges Framtid!

"Strategin Smart industri ska bidra till att Sverige ska vara världsledande inom modern och hållbar industriell produktion som är smart, flexibel och resurseffektiv och som kan erbjuda attraktiva arbetsplatser", Mikael Damberg, Sveriges innovation- och näringsminister.

Rikskonferens för tolv IUC-bolag

Den 13-14 september var det rikskonferens i Trollhättan för IUC-bolag. IUC i Kalmar var närvarande under dessa dagar. 

IUC Kalmar län körde KickStart digitalisering

Digitalisering är något alla pratar om idag. IUC Kalmar län agerade under våren 2017 lokal processledare för ett initiativ från bla Teknikföretagen, IF metall, RISE och Fiber Optic Valley. Vår projektledare uttalar sig om varför just du ska du delta i KickStart digitalisering.

Söker du kontorslokal i Kalmar?

IUC Kalmar län erbjuder ditt företag kontor att hyra. Här får du otroligt bra möjlighet att utvidga ditt nätverk och samverka för en positiv utveckling av Kalmar läns näringsliv.

Adress

IUC i Kalmar AB
Gröndalsvägen 19 B
392 36 Kalmar

Kontakt

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Facebook
Linkedin

Nyhetsbrev