Verkställande direktör till IUC Kalmar län

Vi söker nu en VD med ett stort intresse för att vara med att utveckla Kalmar läns industri- och teknikföretag. Som VD ska du styra, leda och följa upp bolagets olika verksamheter och pågående kompetensutvecklingsprojekt mot uppsatta mål och projektbeskrivningar.

Merparten av bolagets finansiering är externa medel sökta från olika utlysningar från Tillväxtverket, ESF-rådet och andra offentliga aktörer. Som VD för bolaget kommer du ha en viktig uppgift genom att öka andelen ”egenfinansierat” kapital och verka för att skapa ett stabilt ekonomiskt hållbart bolag. Därför kommer du att arbeta med löpande dokumentation, sammanställa lägesrapporter och rapportera eventuella avvikelser mot plan till IUC i Kalmar läns styrelse.

Du har också ett ansvar och uppdrag att marknadsföra IUC Kalmar län i olika forum och stärka medlemsnyttan samt arbeta för att skapa förutsättningar för att bibehålla industrin som Kalmar läns starkaste och viktigaste näring.

Kvalifikationer
Du har ett tekniskt intresse med arbetslivserfarenhet inom ett eller flera av följande områden: projektledning, produktionsteknik, produktutveckling eller annan lämplig erfarenhet. Vi söker dig som har ett brett kontaktnät, god samarbetsförmåga där laget är viktigare än jaget för att effektivt leverera resultat och nå bolagets olika målsättningar.

Du har erfarenhet från eget budgetansvar, där det är givet att du har intresse för ekonomi, styrning och uppföljning. Stor vikt läggs vid din kommunikativa förmåga, både internt och externt. Vi förutsätter att du både tycker om och har lätt för nätverksbyggande. Tjänsten ställer krav på god struktur och organisationsförmåga.
Har du tidigare arbetat med projektledning inom EU-projekt är det meriterande. Körkort och tillgång till bil krävs.

Anställningens omfattning
Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Enligt överenskommelse

Vi tillämpar löpande rekrytering.
Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan
Ansök senast: 2020-05-25 till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kontakt
Arne Henricsson, VD, 073-0895070
Håkan Muhr, ordförande IUC Kalmar län, 070-4354609
Maria Faltin, vice ordförande IUC Kalmar län, 070-6466171

Industriellt UtvecklingsCentrum Kalmar län (IUC) med fokus på små och medelstora företag inom teknik- och miljösektorn. Syftet med vår verksamhet är att bidra till att utveckla konkurrenskraften och höja innovation-teknik- och kunskapsnivån i regionens näringsliv…

Fler artiklar

Hur kan digitalisering hjälpa små företag i kristider? Webföreläsning 27 maj

– vi lyfter framgångsexemplen som ger snabb effekt (Online).

Almi och IUC Kalmar län bjuder in till en webföreläsning via zoom om hur digitalisering kan stödja företag i kristider med konkreta exempel och råd. Dessutom presenterar Almi och IUC Kalmar län också aktuella digitaliserings-satsningar som görs i regionen.

Verkställande direktör till IUC Kalmar län

Vi söker nu en VD med ett stort intresse för att vara med att utveckla Kalmar läns industri- och teknikföretag. Som VD ska du styra, leda och följa upp bolagets olika verksamheter och pågående kompetensutvecklingsprojekt mot uppsatta mål och projektbeskrivningar.

Så förhindrar du smittspridning av Covid-19

Med anledning av viruset Covid-19 (Coronavirus) är det viktigt att vi alla hjälps åt att vidta åtgärder för att inte bidra till att föra smittan vidare. IUC Kalmar län tar löpande del av händelseutvecklingen och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Ny medarbetare till projektet SmeLand

Lars Bylin har en gedigen bakgrund och erfarenhet från företagande och företagsvärlden, han har bl.a. jobbat tillsammans med Torsten Jansson inom New Wave koncernen.

Han har även ägt och drivit ett antal olika företag så bakgrunden känns väldigt passande.

Lars kommer jobba i projektet SmeLand.

Vi hälsar Lars varmt välkommen till oss på IUC Kalmar Län!

Robotlyftet

Robotlyftet – utnyttja stöd för rätt satsningar inom automation och robotisering!

Under perioden 2019 - 2021 kan små och medelstora industriföretag i Sverige ta del av Robotlyftet - ett stöd för utvärdering och utveckling inom automation och robotisering. Robotlyftets organisation täcker hela Sverige. Företag från norr till söder får en egen regional kontakt.

Förlängning av projektet SIK

Vi har nu fått besked om förlängning av projektet SIK (Smart Industri Kalmar Län). Projektet kommer hålla på t.o.m. sista maj 2020.

Coachning Produktionsutveckling

IUC i Kalmar län erbjuder coachning i strategiarbete inom produktionsutveckling. Coachningen konkretiserar åtgärder, i såväl det kortare som längre tidsperspektivet, för att stärka företagets produktionsförmåga i dagens och en förväntad framtida konkurrenssituation. Den ordervinnande konkurrensfaktorn fokuseras och utgör grunden för alla åtgärdsförslag.

Nu är flytten avklarad!

Nu har vi kommit på plats och är ”up and running” i våra nya ändamålsenliga lokaler vid Kalmar Flygplats, välkomna att besöka oss!

Samtidigt tar vi tillfället i akt och hälsar Håkan Muhr lycka till i sin nya roll som Styrelse ordförande.

Adress

IUC i Kalmar AB
Flygplatsvägen 32
392 41 Kalmar

Org.nr: 556541-0213

Kontakt

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Facebook
Instagram
Linkedin

Nyhetsbrev