• Start
  • Företagsutveckling
  • Innovationscheckar

Innovationscheckar

IUC-nätverket har, på uppdrag av Vinnova, under drygt sex års tid verkat som nationell distributör av Innovationscheckar till små och medelstora företag, med upp till 250 anställda. Checkarna, på upp till 100 000 kr, har finansierats av Vinnova. Under perioden fördelade IUC Kalmar län ut innovationscheckar till 45 st företag över hela Kalmar län!

Företagen har kunnat använda innovationscheckarna för att utveckla en produkt, tjänst eller IP-strategi, och man har kunnat köpa extern hjälp från forskningsinstitut, universitet, högskolor eller privata konsulter. Ett exempel från 2013 är EBV Plåt i Emmaboda som tillverkar datorskåp för olika miljöer, de har fått möjlighet att ta hjälp av en industridesigner och har nu tagit fram en ny modern design för datorskåp/pulpet till offentliga miljöer.

Vid sidan av IUC-nätverket har även Almi och Coompanion varit förmedlare av Vinnovas innovationscheckar. Just nu pågår en utvärdering inför eventuellt fortsatta insatser från Vinnovas sida, för att stimulera innovation i företagen.

Kontakta oss om du vill veta mer.

Stefan Karlsson
Tel: 0730-89 01 04
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Adress

IUC i Kalmar Län AB
Flygplatsvägen 32
392 41 Kalmar

Org.nr: 556541-0213

Kontakt

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Facebook
Instagram
Linkedin

Nyhetsbrev